top of page

Onderhoud

 

De verwarmingsketel zorgt voor aangename warmte en warm water in de woning. Comfort waar we niet eenvoudig zonder kunnen. Om dat comfort te kunnen blijven garanderen, is een regelmatig onderhoud van de ketel nodig.

 

Voordeel 1: Energiebesparing

Bij langdurig gebruik kan er zich in een verwarmingsketel afzetting vormen waardoor het rendement van een verwarmingsketel kan dalen. Regelmatig onderhoud van de ketel zorgt ervoor dat men deze afzetting detecteert en onmiddellijk verwijdert. Op die manier vermijdt men energieverlies en blijft het optimale rendement verzekerd. 

 

Voordeel 2: Minder uitstoot, minder risico

Bij slecht onderhouden of vervuilde toestellen kan koolmonoxide (CO) ontstaan door onvolledige verbranding van brandstoffen. Het is daarom belangrijk de brander goed schoon te houden. Een preventieve analyse bij de jaarlijkse onderhoudsbeurt kan veel verhelpen. Bij een goed onderhouden ketel blijft ook uitstoot van andere schadelijke verbrandingsgassen zoals CO2 en NOX (stikstofoxiden) tot een minimum beperkt. Een regelmatig onderhoud is met andere woorden een milieuvriendelijke maatregel. 

 

Voordeel 3: Langere levensduur

Het spreekt voor zich dat een verwarmingsketel die regelmatig en op een professionele manier onderhouden wordt, een lange levensduurte heeft. Op langere termijn vertegenwoordigt dit een serieuze kostenbesparing. 

 

Voordeel 4: Minder storingsuitval

Bij jaarlijks onderhoud worden alle onderdelen die een eventuele storing kunnen veroorzaken aan een grondig onderzoek onderworpen. De kans op uitvallen van de ketel wordt zo tot een minimum beperkt, waardoor men zich (zeker in de winter) een aantal onaangename verrassingen kan besparen. 

 

Voordeel 5: Wettelijk geregeld

De (Vlaamse) wetgeving bepaalt dat er (sinds 1 januari 2009) voor elke verwarmingsketel elke twee jaar een onderhoudscertificaat van een erkend installateur moet worden voorgelegd. De installateurs zelf moeten zich via verschillende examens certificeren om in aanmerking te komen als erkend onderhoudstechnicus voor het afleveren van dit onderhoudscertificaat.

 

Voordeel 6: Goed voor de portemonnee

Een regelmatig onderhoud levert zowel op korte als op lange termijn een aanzienlijke geldbesparing op. Allereerst omdat energiebesparing gelijk staat met geldbesparing. De langere levensduur en het verminderde risico op storingsuitvallen zijn eveneens financieel voordelig. Reken daarbovenop nog het fiscale voordeel voor een jaarlijks onderhouden ketel en de rekening is snel gemaakt. Een goed onderhouden verwarmingsketel levert geld op. 

 

Voordeel 7: gemoedsrust

 

Contacteer ons vrijblijvend voor uw offerte op maat.

bottom of page